Radon ongelma, tartu toimeen nyt!
Tuotamme ja asennamme radonin ja muiden haitta-aineiden poistamiseen alapohjan alipaineistusjärjestelmiä.
Järjestelmät soveltuvat maanvaraisille lattiarakenteille, mutta myös rossipohjan tuuletukseen.
Teemme kattavat arviot tarvittavasta korjauksesta ja käytämme tutkimuksissmme parhaita laitteita, sekä energiatehokkaita imureita kaikissa järjestelmissämme.
Ongelmien kartoituksessa ja järjestelmän asennuksen yhteydessä käytämme apuna aina tilanteen mukaan mm. lämpökamerakuvauksia, alipainemittauksia, sisäilmanlaadun mittauksia, radon pikamittausta, virtausmittauksia, merkkisavututkimuksia, ja tarvittaessa pystymme tutkimusten ajaksi alipaineistamaan vaikka koko rakennuksen Retrotec Blower Door ilmatiiviyden mittauslaitteilla.
Lämpökamerakuvauksella, ja muilla mittausmenetelmillämme löydämme tehokkaasti radonin vuotoreitit.
Meitä saatte ammattitaidolla avaimet käteen ratkaisun sisäilma tai radon ongelmiinne.


Radonimuri voiko se auttaa myös muihin sisäilmaongelmiin?
Kyllä, jokin erilaisista imurijärjestelmämme todennäköisesti auttaa myös muihin alapohjan vuotoilman kautta tulevien erilaisten epäpuhtauksien ja hajuhaittojen kulkeutumiseen oleskelutiloihin.
J
ärjestelmillä 1 ja 2 luodaan imutehoa säätämällä alapohjan ja asuintilojen välille sopiva alipaineistus jolloin epäpuhtaan vuotoilman virtaus myös merkittävästi vähenee, koska näiden kahden rakenteen välille ei synny vastaavaa paine-eroa kuin ilman säädettävää alipaineistavaa imurijärjestelmää.

Sisäilmaongelmat ovat nykyisin hyvin yleisiä, ja ne aiheutuvat usein nimenomaan alapohjan kautta tulevien vuotoilmavirtauksien mukana tulevista epäpuhtauksista koska rakennukset ovat lievästi alipaineisia ulkoilmaan verrattuna.
Aiemmin 60-90 luvulla rakennettiin noin 500.000 pientaloa ja lukematon määrä julkisia rakennuksia joiden sisäilmaongelmat ovat nyt merkittäviä,koska ei kiinnitetty riittävästi huomiota alapohjan tiiveyteen ja täyttömateriaaleihin, jättäen usein jopa orgaanisesti hajoavia ainesosia alapohjan täyttöihin, ja jotka nyt lahoamisprosessien yhteydessä aiheuttavat muun kosteuskuorman kanssa sisätilojen alipaineisuuden vuoksi sisäilmaongelmia.
Tämän lisäksi ei myöskään ole riittävästi kiinnitetty huomiota Suomen maaperästä johtuvaan merkittävään radon kaasu ongelmaan joka on maailmanlaajuisesti ajatellen erittäin merkittävä ottaen huomioon maaperämme geologian.


Mikä korjausvaihtoehto minulle?
Ensimmäinen vaihe on kartoittaa minkä tyyppisestä ongelmasta on kysymys, koska ongelmana voi olla myös joku muu radonhaitan lisäksi.
Esimerkkinä vauriot rakenteissa tai ongelmia ilmanvaihdossa, silloin korjausratkaisuksi ei ainoastaan alapohjan alipaineistaminen ole riittävä ratkaisu, tai alipaineistus ei mahdollisesti sovellu lainkaan kyseiseen kohteeseen.
Kartoituksessa on aina myös syytä selvittää riittävästi rakenteiden vuotokohdat ja ilmanvaihdon oikea toiminta.
 
K
ohteen kartoituksen jälkeen valitaan sopiva järjestelmä kyseisen ongelman ratkaisuksi, jonka pohjalta teemme aina kirjallisen toimenpidesuunnitelman toteutuksesta.

Imupisteitä järjestelmissä voi olla yksi tai useampi tapauksesta riippuen.
Järjestelmät 1 ja 2 soveltuvat hyvin myös muihin alapohjasta sisätiloihin virtaaviin mikrobien aiheuttamien haittojen vähentämiseen.
Kaikki järjestelmämme soveltuvat omakotitaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin, liikerakennuksiin sekä koulu-ja päiväkotirakennuksiin.

- Järjestelmä 1 radonimuri, imupiste asennetaan alapohjasta lattialaatan läpi, ja radonimurilla varustettu poisto johdetaan vesikatolta ulos

- Järjestelmä 2 radonimuri, imupiste asennetaan rakennuksen ulkopuolelta sokkelin läpi lattialaatan alle, imuri sijaitsee rakennuksen ulkopuolella olevassa radonkaivossa josta radonkaasut johdetaan putkistoa pitkin tuuletuspaalun kautta ulkoilmaan

- Järjestelmä 3 radonkaivo, imupiste kaivetaan rakennuksen läheisyyteen perustamistason alapuolelle jopa 4 metrin syvyyteen rakennuksen perustussyvyydestä riippuen, imuputki on radonkaivon yhteydessä josta se edelleen johdetaan tuuletuspaalun kautta ulkoilmaan. Ratkaisu soveltuu varsinkin kohteissa jossa on karkealajinen maaperä.


Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Muistathan myös että töidemme osuudesta on mahdollisuus saada kotitalousvähennys

Tavoitat meidät numerosta: 0400-715690 tai sähköpostilla: info(at)nitaxi-tekniikka.fi                               →TÄSTÄ LISÄÄ TIETOA 


 

ilmavuoto lattian rajassaLattialiittymn tiivistys
 


imuputket3Ramon 2.2
 
Joomla Templates by Joomla51.com